We make plastics circular
March 2022

Hordijk maakt transparante rPET tray

Persbericht 9 maart 2022- Hordijk en Umincorp werken samen om de plastic-keten echt circulair te maken. Dankzij de innovatieve plastic recyclingsaanpak van Umincorp is Hordijk in staat om gerecycled PET uit ons huisvuil te gebruiken om voedselveilige en transparante plastic trays te maken. Met deze tray to tray recycling zijn ze een van de eersten in de branche. 

De Hordijk Groep is een familiebedrijf en vooraanstaande toeleverancier van producten en diensten voor de food- en agrisector. Dit doen zij zowel in Nederland als in het buitenland. Hordijk heeft meerdere vestigingen in Nederland waaronder twee thermoforming-locaties in Zaandam. Hier vormt Hordijk de plastic grondstoffen om naar verpakkingen voor versproducten zoals noten, salades en snoeptomaatjes.

Tray naar tray recyclen

Als grondstof gebruikt Hordijk verschillende bronnen waaronder gerecycled PET-plastic van statiegeldflessen. Dankzij de samenwerking met Umincorp kan nu ook huisvuil als bron gebruikt worden waardoor er van weggegooide plastic verpakkingen weer nieuwe verpakkingen gemaakt kunnen worden. Op deze manier ontstaat er een echt circulair en duurzaam proces. “Als we naar een circulaire economie toe willen, moeten er gesloten kringlopen ontstaan waarin grondstoffen hun waarde zo min mogelijk verliezen. Dit kan alleen wanneer we ook ons huisvuil als bron voor gerecycled plastic gaan gebruiken. Ons doel is dan ook om tray to tray te gaan recyclen en de aanpak van Umincorp maakt dit mogelijk”, aldus Fons Groenen, technisch directeur Hordijk.

Link naar het volledige persbericht