Moving forward

Umincorp is constantly looking to challenge the status quo in the world of plastic recycling.

Challenging gets us one step closer to realizing our goal: Reaching mass circularity of polymers


News

June 2022

Umincorp wint de Stichting Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022!(Van links naar rechts): Lucy van Keulen (commercial director), Jaap Vandehoek (founder), Arjen Wittekoek (COO),

Trots delen wij mee dat wij de jury en de publieks prijs hebben gewonnen van de Stichting Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022! Wij zijn dankbaar voor deze waardering voor onze innovatieve manier van plastic recyclen. Dankzij innovatie, goede ketensamenwerking en lef zijn wij tot tray-to-tray PET recycling gekomen. 

Zie hier een video over deze circulaire verpakking die tot stand is gekomen samen met Hordijk & Albert Heijn:

https://www.youtube.com/watch?v=wSNwgwLJmns

May 2022

Do you know the CO2 impact of your recycled bottle?

May 2022 - Recycling has everyone’s attention. But what is the source of this recycled plastic: Does it come for example from the Netherlands or from Turkey? Does it come from households or from companies? How sustainable is it recycled? One recycled plastic is not like another, and there are large differences in emissions between plastic recycling methods, Lucy van Keulen from Netherlands-based Umincorp points out and shares her opinion in this article on how post-consumer plastic waste can be recycled efficiently and what role the CO2 level is playing.

Lucy van Keulen, our Commercial Director, shares her opinion on recycling efficiently and C02 reduction.

Link to the full article:
/uploads/ckeditor/attachments/190/Lucy_van_Keulen_article.pdf


Hoe de industrie werkt aan verduurzaming 

Mei/Juni 2022 - In 2018 startten de NRK en PlasticsEurope Nederland het programma Rethink. Hiermee wil de industrie zich stevig mengen in het debat over rubber en kunststof en haar standpunten en ambities onder een breed publiek bekendmaken. Het voornaamste standpunt mag helder zijn: de producten bieden welzijn, veiligheid en comfort, verminderen voedselverspilling, maken voertuigen lichter en woningen energiezuiniger. De ambities liggen vooral op het terrein van de circulaire economie en het verlagen van de ecologische voetafdruk, uitgewerkt in de Re’s van het programma. Waar staan we nu op elk van die gebieden? Vier experts over de snelheid waarmee de industrie draait aan de knoppen van de verduurzaming

Jaap Vandehoek, mede-oprichter van Umincorp, vertelt in het artikel hoe Umincorp bijdraagt aan ''de markt op te schudden''.


Link naar het volledige artikel:
/uploads/ckeditor/attachments/188/28-33_Vorderingen_RE.pdf

March 2022

Hordijk maakt transparante rPET tray op basis van gerecycled plastic Umincorp

Persbericht 9 maart 2022- Hordijk en Umincorp werken samen om de plastic-keten echt circulair te maken. Dankzij de innovatieve plastic recyclingsaanpak van Umincorp is Hordijk in staat om gerecycled PET uit ons huisvuil te gebruiken om voedselveilige en transparante plastic trays te maken. Met deze tray to tray recycling zijn ze een van de eersten in de branche. 

De Hordijk Groep is een familiebedrijf en vooraanstaande toeleverancier van producten en diensten voor de food- en agrisector. Dit doen zij zowel in Nederland als in het buitenland. Hordijk heeft meerdere vestigingen in Nederland waaronder twee thermoforming-locaties in Zaandam. Hier vormt Hordijk de plastic grondstoffen om naar verpakkingen voor versproducten zoals noten, salades en snoeptomaatjes.

Tray naar tray recyclen

Als grondstof gebruikt Hordijk verschillende bronnen waaronder gerecycled PET-plastic van statiegeldflessen. Dankzij de samenwerking met Umincorp kan nu ook huisvuil als bron gebruikt worden waardoor er van weggegooide plastic verpakkingen weer nieuwe verpakkingen gemaakt kunnen worden. Op deze manier ontstaat er een echt circulair en duurzaam proces. “Als we naar een circulaire economie toe willen, moeten er gesloten kringlopen ontstaan waarin grondstoffen hun waarde zo min mogelijk verliezen. Dit kan alleen wanneer we ook ons huisvuil als bron voor gerecycled plastic gaan gebruiken. Ons doel is dan ook om tray to tray te gaan recyclen en de aanpak van Umincorp maakt dit mogelijk”, aldus Fons Groenen, technisch directeur Hordijk.

Link naar het volledige persbericht: https://www.ondernemersbelang.nl/nieuws/hordijk-maakt-transparante-rpet-tray-op-basis-van-gerecycled-plastic-umincorp/


February 2022

Hoe we de naald in de plastic afvalberg kunnen vinden - Lucy van Keulen


15 februari 2022 - Wat is duurzamer: nieuwe materialen ontwikkelen die lang meegaan en te recyclen zijn, of materialen hergebruiken die we al hebben? Ondanks alle aandacht die recycling tot nu toe heeft gekregen, valt er op dit gebied nog veel winst te behalen en dus te verduurzamen. Met name bij het recyclen van plastic ligt nog enorm veel ruimte voor verbetering. Plastic is niet het probleem; hoe we ermee omgaan is het probleem.

Drie keer zo veel plastic afval

Plastic is een erg belangrijk product voor mensen. We raken het vaker aan dan dat we onze geliefden aanraken. Elke seconde komen er 1 miljoen nieuwe plastic items bij. Dit betekent dus vanaf het moment dat u dit stuk begon te lezen een berg ter grootte van de Eiffeltoren. Van alle plastic producten die ooit zijn geproduceerd, is maar 5 % enigszins gerecycled. Naast deze recycling, stroom een derde van het plastic het oppervlaktewater in (dit is elke minuut 1 afvalwagen aan plastic afval). Ook ongeveer een derde wordt verbrand zodat er warmte en energie wordt teruggewonnen en de rest gaat op andere manieren verloren. Daarnaast is de verwachting dat er over drie jaar niet 1 maar 3 miljoen ton plastic afval zal zijn. Drie keer zo veel plastic afval dat uiteindelijk ook voor drie keer zoveel milieu impact kan zorgen.

Een tekort aan plastic grondstoffen

Toch komen plastic recyclers steeds lastiger aan grondstoffen om nieuwe producten te maken. Wanneer we bijvoorbeeld naar PET-plastic kijken, zien we dat er een tekort is ontstaan in de keten zelf. Voorheen werd van een oude PET fles weer een nieuwe gemaakt. Daarnaast waren er genoeg ingezamelde PET flessen beschikbaar om ze ook voor andere toepassingen te gebruiken, zoals voorraaddozen, buitenkleden of fleecetruien te gebruiken. Maar de vraag om duurzaamheid van de consument heeft ervoor gezorgd dat grote frisdrank merken steeds meer gerecycled PET flessen zijn gaan hergebruiken voor hun eigen verpakkingen. Hierdoor is een tekort ontstaan in de rest van de plastic keten. Warenhuizen en woonwinkels als Hema en Ikea die eerst statiegeldflessen PET hergebruikte, moeten nu op zoek naar ander materiaal omdat er simpelweg te weinig is. Sommige plastic producenten moeten hierdoor tot hun verdriet teruggrijpen op vervuilend nieuwe (virgin) plastic.

Terugvinden onder oude sokken en maaltijdresten

Maar hoe kan er nu een tekort zijn aan grondstoffen als we maar 5 procent van al het plastic afval recyclen? Wanneer we ‘gewoon’ al het plastic recyclen is er geen tekort aan grondstoffen. Helaas is dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Niet alle plastics worden en kunnen netjes in de flessenautomaat ingeleverd worden. Daarnaast zijn plastic verpakkingen tegenwoordig best complex: ze bestaan uit meerdere lagen en of meerdere materialen. Het is ecologisch en economisch nog heel uitdagend om de nuttige soorten plastic van de onder andere half opgegeten maaltijden en oude sokken terug te vinden. Het is zoeken naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg.

Drie keer zoveel plastic afval

Alle goede bedoelingen ten spijt, blijft de berg plastic afval maar groeien. Geschat wordt zelfs een verdrievoudiging de komende drie jaar. Slecht nieuws voor de planeet, maar goed nieuws met het oog op bovenstaande? We hebben toch meer afval nodig? Het is een spagaat waar we maar moeilijk uit kunnen komen. Het is duidelijk dat er nieuwe technieken ontwikkeld moeten worden om dit plastic afval te kunnen vinden en scheiden.

Sterke magneten

Mechanische recycling is inmiddels zo ver gevorderd dat we gemengde plastic afvalstromen hoogwaardig kunnen scheiden. Door het gebruik van sterke magneten, gaat elke type plastic op een bepaalde hoogte drijven. Op deze manier kunnen we zeer zuivere grondstoffen voor PP, HDPE, PET verkrijgen. Deze drie typen plastics worden het meest gebruikt in huishoudelijke verpakkingen. Deze teruggewonnen ‘grondstoffen’ zijn zo zuiver dat er een transparant PET bakje voor fruit of een shampoofles van gemaakt kunnen worden.

Deze techniek noemen we Magnetic Density Separation (MDS) en wordt sind 2012 ontwikkelt en aangeboden door Umincorp. Recent ontving Umincorp een investering van €15 miljoen voor de bouw van een nieuwe rPET fabriek in Rotterdam. In Amsterdam wordt de MDS techniek al ingezet om het plastic verpakkingsafval van 1 miljoen mensen om te zetten in hoogwaardige kunststoffen. De kwaliteit van dit hoogwaardige gerecyclede plastic is aardig vergelijkbaar met de kwaliteit van virgin plastic. Maar in vergelijking met virgin plastic kost het aanboren van deze plastic bron 80 procent minder CO2!

Dus juist omdat de berg plastic afval groeit, moeten we een manier gaan vinden om die berg beter te gebruiken: scheelt veel CO2 en ‘maakt’ een veelgevraagde grondstof. Die naald is makkelijker te vinden dan je denkt.

Lucy van Keulen, Commerical Director Umincorp via https://linkmagazine.nl/hoe-we-de-naald-in-de-plastic-afvalberg-kunnen-vinden/

Albert Heijn maakt verpakking circulair

Albert Heijn start als eerste supermarkt in Nederland met de closed-loop recycling van plastic fruitbakken: door PET uit huishoudelijk afval weer in te zetten voor nieuwe plastic bakjes krijgt het plastic een tweede leven. De eerste verpakkingen die op deze manier hergebruikt worden, de verse fruitsalades (550 gram), liggen vanaf eind februari in de winkel. Initieel gaat het om ruim 500.000 bakjes per jaar. Met deze ontwikkeling zet Albert Heijn een grote stap richting circulair verpakken. 

Transparant 
PET uit huishoudelijk verpakkingsafval is de enige soort plastic die na recycling als voedselverpakking gebruikt mag worden. Tot nu toe kon dit alleen met PET-flessen zoals statiegeldflessen. Voorheen werden PET-bakjes, zoals champignonbakjes en schaaltjes voor vlees gerecycled tot niet-recyclebaar gekleurd plastic of laagwaardigere doeleinden, zoals bermpaaltjes of picknicktafels. Het is voor het eerst dat deze bakjes nu worden gerecycled tot transparante, recyclebare voedselverpakkingen.  

Boost aan recycling 
De nieuwe, transparante tray-to-tray verpakkingen, tot stand gekomen in samenwerking met plasticrecyclebedrijf Umincorp en verpakkingsproducent Hordijk, bestaan voor 40% uit gerecycled PET waarvan minimaal de helft uit huishoudelijk verpakkingsafval. Het voordeel van het recyclen van oude PET-bakjes is dat meer PET uit de statiegeldflessenstroom beschikbaar komt voor flessen zodat er minder nieuw (fossiel) plastic nodig is. Daarnaast geeft het de plasticrecycling een boost omdat meer gebruikte voedselverpakkingen weer een nieuw leven als voedselverpakking krijgen. Tenslotte zorgt het ook voor meer beschikbaarheid van gerecycled PET, een uitdaging die alleen maar groter wordt naarmate de vraag naar gerecycled plastic toeneemt.


Link naar volledig artikel:  
https://nieuws.ah.nl/albert-heijn-maakt-verpakking-circulair/


December 2021

Story: Umincorp by Invest-NL

In december 2021 heeft Invest-NL € 9 miljoen geïnvesteerd in Umincorp voor de bouw van een nieuwe rPET fabriek in Rotterdam. Umincorp zet hiermee de volgende stap in het hoogwaardig recyclen van plastics uit de afvalstroom van huishoudens. Jaap Vandehoek (oprichter en CEO van Umincorp), Reda Atibi (Investment Manager bij Invest-NL) en Marlou Kortstee (Investment Associate bij Invest-NL) vertellen over deze belangrijke investering om de circulariteit van plastics te vergroten.


Source: Invest-NL, 2021

Link naar de volledige story:
https://www.invest-nl.nl/portefeuille/story-umincorp?lang=nl


December 2021

€15 mln. voor innovatieve plastic recycling fabriek Umincorp vanuit Invest-NL en Energietransitiefonds Rotterdam

Den Haag, 20 december 2021 – Invest-NL en Energietransitiefonds Rotterdam investeren samen €15 miljoen in Umincorp voor de bouw van een nieuwe rPET fabriek in Rotterdam. Umincorp (“Urban Mining Corp”) zet hiermee de volgende stap in het recyclen van plastics uit de afvalstroom van huishoudens.  InnovationQuarter is als fondsmanager van Energietransitiefonds Rotterdam betrokken bij de investering.


Umincorp werkt plastic afvalstromen op tot zuivere grondstoffen voor producenten van plastic producten zoals verpakkingen, die daardoor minder plastics gebruiken afkomstig van fossiele grondstoffen en daarmee hun recyclingdoelstellingen kunnen behalen. Het grootste knelpunt bij de recycling van plastic huishoudelijk afval is het sorteren van verschillende plastic materialen waar het huishoudelijk afval uit bestaat. Hiervoor gebruikt Umincorp zowel bestaande als zelf ontwikkelde processen, waarvan Magnetic Density Separation (MDS) de belangrijkste en tevens zelf ontwikkelde processtap is.
 
MDS behelst het scheiden van plastics in de afvalstroom met behulp van een magnetische vloeistof. De MDS-technologie stelt Umincorp in staat significant meer plastic terug te winnen dan traditionele sorteer- en recyclingtechnieken. Deze verhoging van het percentage teruggewonnen plastics is van groot belang om aan de Europese recyclingdoelstellingen te kunnen voldoen. Daarnaast resulteert het proces in teruggewonnen plastics met een hogere zuiverheid. Hoe zuiverder de gerecyclede plastics, hoe beter toepasbaar en interessanter ze zijn als grondstof voor hoogwaardige plastic producten.
 
Dankzij de MDS-technologie van Umincorp gaat minder plastic de verbrandingsoven in en wordt er meer plastic met een hoge zuiverheid gewonnen uit huishoudelijk afval. Dit geldt ook voor de tot nu toe moeilijk te recyclen PET-schaaltjes die vaak uit meerdere dunne plastic laagjes bestaan. Met de nieuwe rPET fabriek is Umincorp in staat een gesloten grondstoffenkring te creëren: van plastic naar afval naar grondstof naar plastic. Producenten van plastic vragen steeds meer gerecycled plastic om het gebruik van fossiele grondstoffen te verminderen. Umincorp zal met deze nieuwe fabriek in deze behoefte kunnen voorzien. Al deze zaken samen resulteren in een forse CO2-winst van 30.000 ton CO2-equivalenten per jaar.
 
Jaap Vandehoek, medeoprichter Umincorp: ‘Onze technologie is inmiddels bewezen en biedt alle kansen om de recyclingmarkt daadwerkelijk op te schudden. We laten zien dat het anders kan. Opschaling stelt ons in staat onze impact te vergroten en een cruciale bijdrage te leveren aan de uitdagingen op het gebied van recycling. De investering bewijst het vertrouwen in onze aanpak van plastic recycling en helpt ons de volgende stap te zetten in de uitrol in Nederland en daarbuiten.’
 
Wouter Bos, CEO van Invest-NL: ‘Bijdragen aan een circulaire economie en een zo minimaal mogelijk gebruik van grondstoffen is een van onze belangrijkste doelstellingen. Met deze investering in Umincorp laten we zien dat met vernieuwende technologie meer mogelijk is op het gebied van recycling, waarbij bovendien een mooie milieuwinst wordt gerealiseerd door forse verlaging van de CO2-uitstoot.
 
Invest-NL investeert €9 miljoen en maakt gebruik van de EIB InnovFin SME Guarantee.
 
Rotterdam sneller circulair

Rotterdam wil de transitie naar de circulaire economie – waarin afval tot grondstoffen wordt getransformeerd – versnellen en Umincorp wil zich ontwikkelen tot koploper in circulaire plastics. Umincorp zet hiermee de volgende stap in het recyclen van plastics uit de afvalstroom van huishoudens. Umincorp past zeer goed binnen de strategie en circulaire doelstellingen van het Energietransitiefonds Rotterdam. In economisch opzicht is de winst eveneens aanzienlijk door de extra bedrijvigheid en extra arbeidsplaatsen. In aanvulling op de financiële investering zal InnovationQuarter als fondsmanager van Energietransitiefonds Rotterdam het managementteam van Umincorp ondersteunen daar waar nodig.
 
Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Rotterdam: ‘Jaarlijks verdwijnt er voor miljoenen tonnen aan plastic in de verbrandingsovens, dat is doodzonde. Daarom investeren we als gemeente graag in deze recyclefabriek. Met deze hoogwaardige recycling voorkomen we het verspillen van plastic afval en besparen we duizenden tonnen aan CO2. Dat helpt ons in het halen van onze klimaatdoelen en bij het vormgeven van een circulaire economie in Rotterdam.’
 
Rafael Koene, fondsmanager van Energietransitiefonds Rotterdam: ‘Met de innovaties en de ontwikkeling van de rPET fabriek draagt Umincorp in grote mate bij aan de circulaire economie van de Rotterdamse regio. Er wordt minder plastic verbrand en er ontstaat een gesloten grondstoffenkring, met een enorme CO2-uitstoot reductie als resultaat. Daarmee past Umincorp perfect binnen de strategie en doelstellingen van het Energietransitiefonds: de CO2-uitstoot verlagen en het gebruik van grondstoffen verminderen.’

December 2021

Umincorp is pleased to announce Arjen Wittekoek as COO
 
The Dutch plastic recycling specialist Umincorp has appointed Arjen Wittekoek as COO.

Our company is experiencing rapid growth and with this appointment, Umincorp is taking a new step in the further professionalization.

Arjen Wittekoek has many years of experience in the Waste Management and Recycling sector. He was HR director at Van Gansewinkel, Managing Director at Coolrec, part of Renewi, and CEO of Waste Vision, a developer of smart waste containers. 


He will amongst others focus on making the daily, primary processes more effective and efficient, in order to help the company move on to the next phase.

April 2021

Plastic Recycling Amsterdam can increase its sustainability ambitions thanks to financing from ABN AMRO Bank N.V.

The joint venture of Umincorp and Milieu Service Nederland, Plastic Recycling Amsterdam (PRA), is happy to announce it enters into a multi-year financing agreement with ABN AMRO N.V. Thanks to the multi-year financing agreement PRA can increase its sustainability ambitions. 

Click here to read the whole agreement. 


Umincorp contributes to 1000 solutions

Solar Impulse foundation has started a mission to select 1000 solutions that address environmental challenges while enabling economic growth. 
 
We are proud to announce that the foundation has reached its goal and our MDS technology is part of the portfolio along with #1000solutions. 
 
We support the efforts of Bertrand Piccard and the Solar Impulse Foundation to accelerate the implementation of solutions that can bring profit to both the economy and environment. 
 
#beyond1000solutions #1000solutions #sustainability 

 March 2021


Umincorp signs up to New Plastics Economy Global Commitment.

Umincorp is pleased to announce its commitment to the New Plastics Economy Global Commitment led by the Ellen MacArthur Foundation.
 
 
The New Plastics Economy has a vision of a circular economy for plastic: where plastic never becomes waste. It offers a root cause solution to plastic pollution with profound economic, environmental, and societal benefits.

Learn more about The New Plastics Economy: https://www.newplasticseconomy.org/projects/global-commitment


80% CO2 reduction with the new plastic recycling process
 
Umincorp’s recycling process results in a 70-80% reduction of the environmental impact compared to the use of virgin plastics.
 
This is the conclusion of a recent Life-Cycle Analyses (LCA), comparing three solutions: virgin plastics, conventional recycling, and Umincorp’s process.

In the mentioned LCA, the environmental impacts of the Umincorp plastic recycling process have been assessed. A comparison has been drawn with three alternatives; conventional post-consumer plastic recycling processes and the use of virgin plastic polymers.
 
The recycling process of Umincorp results in an 80-85% reduction of the environmental impact in CO2- equivalent per ton recycled polymer compared to conventional recycling processes. Compared to the use of virgin plastics, Umincorp has a process with a 70-80% reduction.
 
Umincorp’s plastic recycling process can separate on a flake level thanks to their unique Magnetic Density Separation (MDS). This technology has an accurate separation of a mixed polymer flow. This results in a higher recovery of plastics and in a higher polymer purity of end-products. This reduces costs for plastic recycling.
 
This LCA shows the Umincorp plastic recycling process has the lowest environmental impact compared to any alternative.


February 2021

Packaging underestimated marketing tool
 
Recent insight research shows:
Packaging with a clear sustainable look and message is a win-win for the producer, environment, and customers.


  • 60 % would change the brand.

  • 75% is willing to pay more.

  • 80% found this interesting.

 
Umincorp produces recycled plastics from packaging that is so pure, that they can become packaging again.
We produce r-PP, r-HDPE,and r-PET at our facility Plastic Recycling Amsterdam.


More info about the research or our products? Please let us know! info@umincorp.com


Press release,

February 3, 2021


Industrial services provider Bilfinger and recycling tech company Umincorp have signed a letter of intent for a long-term EPC (engineering, procurement, and construction) partnership. 

January 2021

In the episode: "Green deal: wens of werkelijkheid?" Jelle Sernee, together with other entrepreneurs, talked to Frans Timmermans about his plan to make Europe the first climate-neutral continent by 2025. The plastics problem is discussed and how Umincorp plays a role in this, but also how legislation plays an important role.

Umincorp will be highlighted from 22:18.

Watch the episode of the Publieke Tribune here: 
https://www.npostart.nl/de-publieke-tribune/31-01-2021/VPWON_1323612


December 2019

We are officially approved as one of the #1000Solutions of Solar Impulse." We need to embrace clean technologies and efficient solutions, because they are much more than ‘ecological’ , they are ‘logical’. They create jobs and generate profit, while also reducing CO2 emissions and preserving natural resources. Even if climate change didn’t exist, they would make sense. Clean growth is much better than the dirty status quo we have today."
BERTRAND PICCARD

November 2019

Design for Recycled Content Guide
All parties involved in the plastic packaging value chain are lacking fundamental and accurate knowledge about design for recycling.

In the design fase 80% of all life cycle costs are determined!

To improve your knowledge, please go to:
https://lnkd.in/e4xFs8i


October 2019

Very succesful day for family and friends. More than 150 kids and 250 adults came to see our plastic recycling plant in Amsterdam.October 2019

KIJK magazine, edition October 2019 focusses on 'The circle of garbage'. They highlight five Dutch innovative recyclingcompanies, Umincorp is one of them.


KIJK magazine editie Oktober 2019


Juni 2019

De haven van Amsterdam heeft een film gelanceerd over de plastic hub die er aan het ontstaan is. Verschillende innovatieve en circulaire bedrijven in de haven passen de nieuwste technieken toe waarmee steeds meer typen plastic gerecycled kunnen worden. Benieuwd hoe dat gaat? Bekijk de film over de plastic hub. De oplossing van Umincorp wordt vanaf minuut 4:38 uitgebreid belicht.
#plastichub #circulaireconomy #plasticwhale #AEBAmsterdam #Plasticrecyclingamsterdam #IntegratedGreenEnergieSolutionsMei 2019

Zoektocht van Ikea naar schone gerecyclede producten

December 2018


Umincorp was mentioned in several newspapers about our Plastic Recycling Amsterdam plant (PRA) and our developments as a company with the investment of Ingka Group. Please have a look at below links to the websites of these news items. 

Parool - Scheidingsfabriek voor plastic afval in de haven
Afvalonline - Fabriek in Amsterdam gaat 17 kton plastic afval scheiden
Afvalonline - Ingka Group investeert in MDS-Sorteer technologie van Umincorp
Plastic Whale - New partner of Plastic Whale is Umincorp
Port of Amsterdam - Amsterdam Port Plastic Hub breidt zich verder uit met komst nieuwe fabriek
Duurzaam Bedrijfsleven - Capaciteit voor plastic recycling Amsterdam omhoog door magnetische scheiding
Eppm Magazine - Ingka Group invests in Umincorp allowing next step in sorting solutions
Plastic Recycling Update - Retail giant invests in recycling technology providers
Recycling Magazine - Umincorp, a Dutch sorting technology provider just announced an investment by Ingka Group. 
TU Delft - Umincorp opens market for lower cost plastics recycling
Recycling International - Coming to Amsterdam: high-tech plastics recycling hubDecember 2018

We are very keen to announce today an investment by Ingka Group in Umincorp. The investment enables Umincorp to take the next step in making the Magnetic Density Separation sorting solution for post-consumer mixed plastics available to a wider market. We continue working on new complementary sorting technologies. See press release in EN or NL.
November 2018

Chairman Pieter Zevenbergen from Afvalfonds, the Dutch Organisation who is repsonsible for the plastic chain in the Netherlands, mentioned in an article: "I have high expectation from Magnetic Density Separation and that this technology can separate our plastic mix up to higher purities" 

November 2018

Dutch Television broadcaster NTR made a Focus documentary to see where our Dutch household plastic waste ends up in the plastic chain and why the Netherlands has still a low recycling percentage. NTR visited Umincorp as we are able to tackle this challenge with our unique Magnetic Density Separation (MDS) Technology. Our MDS technology creates value by recycling mixed plastic streams directly into separated polymer groups with a purity up to 100% in one process step doing 1.5t/hr. The Post Consumer Recycled (PCR) plastic output of our process can be directly used in end products. https://www.npostart.nl/focus/14-11-2018/VPWON_1292630February 2018

On 26th of February, Umincorp has become a launching patner of Plastic Whale Circular Furniture. Together with The Plastic Whale (www.plasticwhale.com) we have started the development of furniture based on post consumer plastics.

On 21-22 February, the first 3D printed public bench made from Umincorp circular HDPE flakes has been presented by The New Raw (www.thenewraw.org) on the FRAME LAB Exhibition in Amsterdam. As a result from the high HDPE puriy of 99-100%, the flakes were directly fed in the printing robot with a great result! The XXX bench from The New Raw is also presented at the Material Xperience in Ahoy Rotterdam at 13-15 March 2018.January 2018

The Blue Deal news item of 31st of January 2018.
To view and read background: follow this link
'Plastic: ramp of zegen?'
Nu de Europese Commissie als doel heeft gesteld om in 2030 al het plastic verpakkingsmateriaal te recyclen is er werk aan de winkel. Bijna de helft (40 %) van alle geproduceerde plastic wordt gebruikt in de verpakkingsindustrie. [..] January 2018

NOS news item Monday 15th of January 2018.
To view and read background: follow this link
'Is het nu echt nodig om 250 verschillende soorten plastic te gebruiken?'
January 2018

Nationaal Groenfonds
'Innovaties Urban Mining geven boost aan circular economy.' 
To read article of 15th of January 2018: follow this link
'Innovaties Urban Mining geven boost aan circulaire economie'


Urban Mining Corp gebruikt een innovatieve techniek om hoogwaardige grondstoffen uit plastic afval te produceren. Een demo-installatie, waarin magnetische vloeistof verschillende soorten plastic scheidt, draait inmiddels volledig. Er wordt ook hard gewerkt aan een vervolgtechnologie: het op kleur scheiden van plastics.
15-01-2018 15:35 | DOOR: JOYCE DE THOUARS